,,Фешн Ива,, ДООЕЛ

  • Аууу дека се колачињата (Cookies)? Ве молиме овозможете ги колачињата (Cookies) во вашиот прелистувач (Browser).

Што е тоа колачиња (Cookies)?

Колачиња (Cookies) се мали парчиња на податоци кои се праќаат до вашиот компјутер кога посетувате некоја веб страна. На наредната посета на вебстраната колачињата (Cookies) овозможуваат да бидете препознаени и да ви се понуди подобро корисничко искуство и подобра услуга. Исто така колачињата (Cookies) се користат за превенција од превари и други злобни работи. Ако вашиот прелистувач (Browser) не подржува колачиња (Cookies) нема да можете да реализирате порачки и некој други функции од нашата веб страна, како што се зачувување на кошничката или добивање на персонализирани препораки и попусти. И за тоа ви препорачуваме да ги овозможете колачињата (Cookies) во вашиот прелисувач (Browser).

Како да ги овозможете колачињата (Cookies) во:

Internet Explorer 7.x

 1. Стартувајте го Internet Explorer

 2. Под менито Tools, кликнете на Internet Options

 3. Кликнете на Privacy

 4. Кликнете на копчето Advanced

 5. Обележете го полето Override Automatic Cookie Handling, и полето Always accept session cookies исто така го обележувате

 6. Кликнете OK

 7. Кликнете OK

 8. Рестартирајте го Internet Explorer

Назад на почеток

Internet Explorer 6.x

 1. Селектирајте Internet Options од менито Tools

 2. Кликнете на табот Privacy

 3. Кликнете на копчето Default (или рачно спуштете го до Medium) под Settings. Кликнете OK

Назад на почеток

Mozilla/Firefox

 1. Кликнете на менито Tools во Mozilla 

 2. Кликнете на Options... ставка во менито - ќе се отвори нов прозорец

 3. Кликнете на селекцијата Privacy во левиот дел од прозорецот (види слика долу)

 4. Проширете ја секцијата Cookies

 5. Обележете ги полињата Enable cookies и Accept cookies normally

 6. Зачувајте ги промените со клик на .

Назад на почеток

Opera 7.x

 1. Кликнете на менито Tools во Opera

 2. Кликнете на Preferences... ставка во менито - ќе се отвори нов прозорец

 3. Кликнете на селекцијата Privacy во долниот лев ќош на прозорецот (види слика долу)

 4. Enable cookies полето мора да биде обележано, и Accept all cookies треба да биде обележано во "Normal cookies" опаќачкото мени

 5. Зачувајте ги промените со кликање на OК.

Назад на почеток