,,Фешн Ива,, ДООЕЛ

Методи на плаќање

Посетителите на интернет страната trgovija.mk можат да ги купуваат производите и услугите истакнати на интернет страната користејки ги следните методи на плаќање:

1.Плаќање онлајн со платежна картичка

КУПУВАЧИТЕ и ПОСЕТИТЕЛИТЕ кои пристапуваат кон користењето на сервисот за онлајн плаќање треба да се сопственици на валидна платежни картичка која им е издадена на нивно име и кои го поседуваат оригиналот од картичката со која го реализираат купувањето.

ПОСЕТИТЕЛОТ може да купува на страната на Trgovija.mk и на нашата страна ќе се води како анонимен посетител, но пред сервисите за плаќање ќе мора да се идентификува и да ги внесе своите лични податоци - единствена разлика е тоа што за trgovija.mk тој останува анонимен и интернет продавницата не е во можност да го извести за неговата нарачка.

Со самото впишување на личните податоци и податоците за платежната картичка и потврда на нарачка од страна на КУПУВАЧОТ, истата ќе биде процесуирана и трансакцијата ќе биде извршена.

Податоците за платежната картичка ги обработува и единствено со нив располага системот на Банката овластен за e-commerce.

По комплетирањето на нарачката КУПУВАЧОТ ќе добие e-mail порака која ќе содржи потврда дека нарачката на КУПУВАЧОТ е успешно извршена, КУПУВАЧОТ деталите за нарачката може да ги види преку својот профил.

2.Преку Банка

КУПУВАЧОТ и ПОСЕТИТЕЛОТ на каса можат да одберат и плаќање преку банка, при што ке ја добијат сумата, сметката и целта на уплатата (шифра на нарачката).

Испораката ке биде извршена по добивање на средствата на правното лице ,,ТРГОВИЈА КОМ,, ДООЕЛ Кочани, на жиро-сметката 210066524410191 НЛБ Тутунска Банка, со цел на дознака- шифрата на артиклот,или опис на артиклот.

КУПУВАЧОТ правно лице до “Трговија Ком“ може да достави барање за издавање на профактура. Испораката ќе се оствари по плаќање на издадената профактура, и при добивање на артикалот ке добие и фактура.

 

3.Плакање при испорака на нарачката

Оваа опција ви овозможува да нарачате производ и при самата испорака на дадената адреса да го извршите плаќањето. Плаќањето при испорака на соодветната адреса се извршува исклучиво во готово. Во случај да примачот не е во состојба да ја прими пратката на наведената адресата, курирот е должен да остави известување за пратката.


Секогаш со вас

“Трговија Мк“